albino's, idereen is er al wel eens eentje tegengekomen.
in het beste geval kijk je eens om of geven je kinderen een opmerking waar je even van bloost, maar vaak merk je de persoon amper op...

anders is het wanneer je in Afrika rondloopt en er eentje passeert. een spreekwoordelijke vreemde eend in de bijt, net zoals jezelf trouwens op dat ogenblik, maar daar sta je zelf even niet bij stil.
ik heb zelf het geluk gehad om een paar keer voor langere tijd in Tanzania te verblijven. en ik herinner mij nog vrij levendig de reportages op de Tanzaniaanse televisie over aanvallen op albino's en verhalen over de witchcraft die hier aan de basis van ligt.

deze week zag ik op de facebookpagina van een fijne vriend, die het ver gaat schoppen in de Tanzaniaanse politiek, deze reportage. de foto's kunnen een beetje schokkend overkomen... u weze gewaarschuwd.

enkele weken, misschien maanden, terug keek ik naar De Slimste Mens met onder andere de Nederlandse cabaretier Marc-Marie Huijbregts. in het kader van een quizvraag vroeg men hem aan welk goed doel hij soms geld gaf... hij helpt albino's in Afrika.
wel, na het lezen van de repotage zit hier misschien wel iets in...